Jag har igår och idag lagat lite mat, i min alldeles egna och långsamma takt. Men oj så bra det blev. Detta är ingen matblogg men dessa recept (som jag faktiskt konstruerat själv till viss del utifrån flera andra recept) är så enkla att laga och maten är så god att frysa in så måste bara dela med mig. Ett supertips inför förlossningen - bunkra med lättlagad, relativt nyttig mat som är god att frysa. Har hört från så många olika håll att det är så skönt att ha när bebis kommit, så man bara kan värma!
Igår gjorde jag en matpaj med bacon, spenat, färska tomater och gul lök - och den blev så god! Har inte lagat så många matpajer i mitt liv (men varför - det är ju faktiskt enkelt och så gott?!) men den här är den godaste jag gjort enligt mitt tycke.
Jag gjorde en pajbotten av vanligt grundrecept,
- 3 dl vetemjöl
- 2 msk vatten
- 125 gram smör
- 1/2 tsk salt
Förgräddade i ugnen i 10 minuter. Sen valde jag själv ingredienser att ha i (spenat, färska tomater, bacon och gul lök som var stekt innan), älskar att ha fryst spenat i. Rev också i lite ost bland fyllningen. Så smidigt och det blir riktigt saftigt och gott!
Gjorde en äggstanning som jag hällde över, vispade ihop:
- 3 ägg
- 2 dl creme fraiche
- Salt och svartpeppar
Tadaaaaa!

Gjord en till paj idag, men en slags tacopaj. Följde inget recept, gjorde en likadan botten som igår fast jag bytte ut hälften av vetemjölet till fullkornsdinkel. Lite nyttigare!
Gjorde en fyllning av:
- Stekt köttfärs
- Stekt gul lök
- Majs
- Färska tomater
- Lite krossade tomater
Hällde över äggstanning som jag gjorde lite annorlunda än den andra pajen:
- 2 ägg
- 1 dl mjölk
- 1 dl vispgrädde
Gräddade i ugnen på 225 grader kanske 25 minuter ungefär (håll koll på pajen), tog ut den och la över ostskivor, gräddade i ytterligare 10 minuter och - tadaaaaa! Vi åt lite till kvällsmat och frös in resten. Sallad och creme fraiche till satt som en smäck.

Idag gjorde jag faktiskt inte bara en tacopaj utan även pizzabullar.
Gjorde en klassisk pizzadeg men bytte än en gång ut hälften av mjölet till fullkornsdinkel. Kollade lite på detta recept men följde det egentligen inte alls särskilt mycket. Använde heller inte smör utan hällde istället i 6 msk olivolja. Pizzadegen kavlade jag ut som om det skulle bli en vanlig pizza.
fyllningen blev:
- Krossade tomater i brist på tomatpuré
- Skinkskivor som jag la i rader
- Smått hackad gul lök
- Riven ost i rader
- Strösslade över oregano, svartpeppar och salt
Rullade ihop som en bulldeg, skar skivor och använde vanliga muffinsformar. Gräddade i ugnen i ca 12-15 minuter med en ostskiva över varje.

Blev riktigt gott enligt Simon, min aptit är svajjig så har inte ätit så mycket idag.

Såhär kaotiskt var det i köket. Jag hatar röra och att vara kladdig. Detta var allt på en gång! Hjälp!

Hoppas detta kan vara till hjälp för någon, jag har så dålig inspiration med matlagning så tänkte jag kunde dela med mig av lite lättlagad mat att frysa. Vi har precis ätit lite sen kvällsmat efter att Simon fixat i badrummet - igen. På lördag beräknas allt vara klart. Då ska jag visa allt i bloggen! Nu ska vi lägga oss och kolla klart på Världens bästa burgare med Jureskog. Råkade visst äta en marängswiss förut också...till kvällsmat typ. Oops!

Godnatt allihopa!