Morots- och majsmuffins med ost
Idag har jag slängt ihop matmuffins för första gången. Tänkte att det är en bra rätt att ha i frysen och slänga fram vid behov, som lättare lunch eller mellis. Såhär gjorde jag:
 
2,5 dl bovetemjöl
2,5 dl havregryn
2 tsk bakpulver
2 ägg
2 dl naturell yoghurt (jag använde havregurt då vi hade det hemma, funkar med vanlig också)
0,5 dl olja (jag använde rapsolja för att just få lite mer omega-3)
2 stora morötter
1 liten burk majs
1 liten gul lök
150 gram ost
Peppar och paprikapulver
Ugn 200 grader i 20-25 minuter.
 
Jag blandade de torra ingredienserna, olja, yoghurt och ägg vispades i en annan bunke. Jag rev morötterna samt mixade majsen och löken med en stavmixer. Blandade de torra ingredienserna med de blöta, och sist rörde jag ner majspuréen med lök samt morötterna och den rivna osten. Kryddade och hällde upp i muffinsformar och gräddade i mitten av ugnen, 200 grader i 20-25 minuter, ville inte ha för hård yta ovanpå. 
Levi har godkänt och det verkade mumsigt! Väldigt bra att äta själv också, och inte särskilt kladdigt så bra att ta med när vi är på utflykt. Jag och Simon har också smakat och tycker det hade varit gott med lite salt, hehe.
 
Nu kikar vi på Farmen, sen ska jag nog lägga mig direkt. Är så galet trött men älskar så stunden med Simon i soffan när Levi är lagd så har svårt att slita mig. Skönt med egen tid också såklart, ska nog sätta på en serie på datorn som jag säkert somnar till. Tänkte försöka dela med mig av recept på bovetevåfflor imorgon också, vi gjorde i helgen och det blev bra. Sov gott allihopa!